Kaslerpata

900g kassleria
1 pkt pekonia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1tl chilijauhetta
suolaa
mustapippuria
400g tomaattimurskaa
1 rkl tomaatipyreetä
2 tl basilikaa
1 tl timjamia
1tl oreganoa
2 dl vettä (tai punaviiniä)
200g herneitä

Leikkaa liha, pekoni, sipuli ja valkosipuli pieniksi paloiksi. Ruskista pekonipalat ensin, niin että pannuun jää mukavasti pekonirasvaa. Ruskista sen jälkeen liha pannussa, saat kaikki ihanat pekonin maut talteen. Mausta liha paprikalla, chilillä, suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat pataan. Laita sitten paistinpannuun nokare voita ja ruskista sipulit, lisää sen jälkeen tomaattipyree. Paista hetki ja lisää tomaattimurska, vesi/viini ja yrtit. Sekoita kunnolla ja kaada kastike pataan lihojen päälle. Laita pataan kansi päälle ja laita pata 200 asteiseen uuniin n. tunniksi (jos ei ole kannellista pataa voi laittaa vaikka foliota padan päälle). N. tunnin jälkeen maista lientä, ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. Lisää herneet, maissit ja vihreät pavut. Anna olla vielä uunissa n. puoli tuntia.