Asiaa margariinin ja rypsiöljyn terveellisyydestä.

Margariini ja rasvaton maito terveysruokiako?

Margariini:
Luonnollisesta öljystä tehdään margariinin raskaasti prosessoidussa valmistuksessa elimistölle vierasta ainetta. Suurin osa öljyssä luonnollisesti esiintyvistä ravintoaineista on poistettu ja tuhottu. Lisäksi valmistuksessa käytetyt hyvin korkeat lämpötilat ja mahdollinen vetykäsittely muuttavat öljyn rasvahapot vaaralliseen muotoon. Margariinit ovat ”ihmisravinnoksi kelpaamatonta teollista mössöä”. Kaikkein vaarallisimpia rasvahappoja ovat transrasvat, joita syntyy kasvisrasvojen teollisessa valmistusprosessissa. Älä osta tuotetta jossa lukee ”kovetettu/osittain kovetettu kasviöljy” tai ihan pelkästään ”kasviöljy”! Kasviöljyt ovat terveellisiä ainoastaan silloin, kun ne ovat luonnollisessa muodossa kylmäpuristettuina.

Yleis- ja verisuonikirurgi Taija Somppi ja liikuntafysiologi Jani Somppi pureutuvat Parantavat rasvat -uutuuskirjassaan rasvojen hyötyihin ja kevyttuotteiden haittoihin.

voi

Tutkijoiden hurja väite: Voi on margariinia terveellisempää

Voin vaihtaminen margariiniin ei välttämättä tee hyvää terveydelle, varoittavat amerikkalaistutkijat.

Lue koko artikkeli täältä

Lisää aiheesta     Luonolliset rasvat

Tässä juttua    Rypsiöljystä

Asiaa margariinin valmistus prosesessista

Kenkävoide

Margariinista lisää asiaa Terve.fi

EU:n päätöksen mukaan tuotteita jotka sisältävät kemiallisesti modofioituja kasvistroleja ei saa mainostaa”tehokkaina sydänsairauksia vastaan”. Syynä on se että väitteelle ei löydy mitään perusteita. EU:n päätös

Katsotaanpa kolmea Becelin tuotetta.  Täynnä keinotekoisia lisäineita ja mielettömän kallita verrattuna luonnollisiin elintarvikkeisiin.

Täältä löytyy Lisää asiasta

Markariini on piru ruokapöydässä

Voi voitti margariinin – Unilever käänsi takkinsa

Voista on tullut taas arvostettu leivänpäällinen, kun länsimaissa on lakattu puhumasta kovan rasvan vaaroista ja keskitytty prosessoidun ruoan haittoihin. Sen on huomannut myös elintarvikejätti Unilever – joka vakuuttaa tehneensä täyskäännökseen.

Voi on aina voita

Becelli on hyvä kenkärasva

Minäkin ostan Beceliä. Se on erinomaista kenkien rasvaukseen ja kiillottamiseen, vaikkakin kallista jatkuvasa käytössä. Edes saapasrasvasta ei tule niin paksua muovikalvoa kenkien pintaan, kuin Becelistä. Pitää vettä kuin kumisaapas. Hieno keksintö, josta pitäisi saada Nobelin palkinto.

Toinen lausunto margariinista

Margariinit EIVÄT TAPA EIVÄTKÄ TUKI VERISUONIA, jos niitä käytetään ulkoisesti esimerkiksi auton maalipinnan viimeistelyyn, kenkien voiteluun ja kuntopyödän liikkuvien osien rasvaukseen sekä veneen pohjan käsittelyyn. Voi käyttää silikonin asemesta myös auton sisätilojen kiillotukseen. Kiiltävä ja kestävä muovipinnote on parempi kuin millään kemiallisella yhdisteellä.

 

Lisä huomautus;  Margariini

käy ainoastaan kitiseviin saranoihin , ja saapasrasvaksi , niihinkin vain hätätilanteessa.

VAROITUS! Vaarallista nautittavaksi , ja ei saa jättää lasten ulottuville