Diabetes hoidetaan ”lääkkeillä”

  • Diabetes hoidetaan lääkkeillä kuten tiedämme.      Saman homman voisi hoitaa oikealla ruokavaliolla. Onko asia näin?                                                                                                                        Maalaisjärjellä ajateltuna, niin eihän sokeri ole hyväksi diabetesta (sokeritautia) sairastaville. Tämä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän syö sokeripitoisia ruokia, sitä enemmän verensokeri nousee, jolloin tarvitsee lääkkeitä verensokerin pitämiseksi kohtuullisena. Vaihtoehtoisesti, kun vältämme näistä sokeripitoisia ruoka-aineita,  niinpä verensokeri pysyy tasapainossa ilman lääkkeitä tai ainakin voidaan vähentää lääkkeiden määrää,
  • En ole lääkäri enkä koulun käynyt ravintoterapeutti eikä minulla ole lääketehtaiden  sidonnaisuuksia, eikä minulla ole mitään tekemistä Fazerin, Coca Cola tai Becellin tyypisten laitoksien kanssa, joten voin vapaasti kirjoittaa mitä itse ymmärrän asiasta ja oman kokemuksen pohjalta.
  • Jos haluaa kokeilla  diabeteksen hoidossa vähähiilihydraattista ja runsasrasvaista ruokavaliota, niin lääkkeiden kanssa tulee olla varovainen, sillä tapauksesta riippuen verensokeri voi mennä jo aloituksen jälkeisenä aamuna liian alas varsikin, jos on otettu normaali lääkitys. Jos verensokeri menee liian alas  voi joutua koomaan. Poistamalla sokeri ruokavaliosta, niin energiansaannin turvaamiseksi pitää vastaavasti lisätä luonnolisen rasva saantia ei margariinia, koska se on terveyshaitta. Vähähiilihydraattinen vaikuttaa koko terveyteen positiivisesti. ja painon hallintaan. Liitteenä Ruotsalainen video suomenkieleisellä tekstityksellä ja Lasse Nybergin video, jossa hän kertoo diabeteksen hoidosta ruokavaliolla.
  • Muutamia   diabetsta sairastavien kertomuksia videlolla