”Kolesteroliteoria on kuollut”

Lääketeollisuuden lahjomat lääkärit tuputtavat kolesterolilääkeitä jopa terveille ihmisille, vaikka kolesteroli ei aiheuta sydäntauteja, kirjoittavat tiedetoimittaja Maryanne Demiasi, Kalifornian yliopiston lastentautiopin professori Robert H. Lusting ja englantilainen kardiologi Aseem Malholtra Pharmaceutical Journal –lehdessä, jota julkaisee  Britain’s Royal Pharmaceutical Society. Sydäntautien kolesteroliteroria on nyt kuollut. Statiinien syöttäminen sydäninfarktin saaneille potilaille pidentää heidän elinikäänsä keskimäärin vain neljä päivää, osoittavat lääketeollisuuden rahoittamat tutkimukset. Todellinen sydäntautien syytekijä on liiallinen hiilihydraattien syönti ja sen aiheuttama insuliiniresistenssi.

Tri Tolonen

Lisää kolesterolista

Kopio kirjasta MIETI & SYÖ ollaksesi fiksu.

 

Ravinnon kolesterolimäärän rajoittaminen voi itse asiassa johtaa fyysisen ja psyykkisen terveyden heikentymiseen sekä varhaiseen kuolemaan. Yhä useampien tutkimusten mukaan matalilla kolesterolitasoilla on yhteys heikentyneeseen kognitiiviseen suoritustasoon,  kohonneeseen kuolleisuusriskiin,  kohonneeseen riskiin sairastua syöpään, heikentyneeseen emotionaaliseen vakauteen ja hallintaan, suurempaan mahdollisuuteen masentua, kohonneeseen itsemurhariskiin tietyissä kansanryhmissä, kohonneeseen riskiin saada verenvuoto, halvaus  ja

heikentyneeseen kykyyn vastustaa tulehduksia.

Varsinkin aivot tarvitsevat kolesterolia. Vaikka aivot painavat vain kaksi prosenttia kehomme painosta, ne käyttävät 25 prosenttia vapaasta kolesterolista.  Kolesteroli on hermosolujen keskeinen ravintoaine ja solukalvon rakennusainetta. Kun kolesterolitasot ovat matalat, aivot eivät toimi kovin hyvin: sopivat kolesterolitasot parantavat henkistä kognitiota.