Terveydestä

Anja ja Hanna Jäntti
RAVITSEVA RUOKAVALIO VAUVASTA VAARIIN

Kolmen sukupolven kokemukset lääkäri Antti Heikkilän ruokavaliosta

Kiehtova kertomus siitä, kuinka ennakkoluulottomat isovanhemmat muuttivat lastensa ja lastenlastensa ruokailutottumukset – ja elämän. Tänään kaikkien elämä sujuu – ja kaikista tuli innokkaita kokkeja.

Kanadaan eläkeiässä muuttaneet Anja ja Heikki Jäntti hankkivat muutamassa vuodessa reilusti ylipainoa ja mittavan lääkearsenaalin, mutta tulivat siihen tuloksen, että suunta oli väärä. He tutustuivat lääkäri Antti Heikkilän menetelmään, ja suunta muuttui.

Terveydenhoitaja–tytär Hanna ja tämän brittipuoliso yllättyivät perinpohjaisesti nähtyään Suomeen lomalle saapuneet hoikistuneet ja tervehtyneet Jäntit. Hannan johtopäätös oli: virallisissa ravinto- ja hoitosuosituksissa täytyy olla jotain pahasti vialla.

Paitsi ammattinsa, myös allergioista kärsivien lastensa takia Hanna Jäntti alkoi kiinnostua entistä enemmän oikeanlaisen ravinnon merkityksestä terveyden ylläpitämisessä ja arjen sujumisessa.

Kolmen sukupolven muuttunut ruokavalio on tuonut mukanaan mahtavia terveysvaikutuksia, joita monen on kuitenkin ollut vaikea sulattaa. Yllätyksenä tuli niin perhelääkärin kuin monien ystävien ja lasten koulun suhtautuminen. Myös median osuus on kummaksuttanut. Erilaiset ihmedieetit ovat vapaasti myynnissä ja niistä lehdistö kirjoittaa. Tuskin koskaan kerrotaan ravitsevan vhh-ruokavalion terveysvaikutuksista..

Jänttien motto kuuluu: Elämä on aivan liian lyhyt sairaana vietettäväksi, kun tie terveyteen on niin yksinkertainen. Nauttikaamme elämästä, kun vhh –elämä on niin ihanaa!

Hanna Jäntti
SOKERIT POIS!

Tervettä järkeä lasten ravitsemukseen:

Herkulliset jauheliha-, kana-, kala- ja jälkiruokareseptit koko perheelle!

Vaikka kansainväliset tutkimukset ovat osoittaneet eläinrasvojen hyödyt ja kasvirasvojen haitat terveydelle, käydään Suomessa edelleen sotaa rasvan laadusta, ja lapsille tarjotaan kaikkialla keinorasvoja. Vaikka Maailman terveysjärjestö WHO suositteli äskettäin päivittäisen sokerinkäytön ylärajaksi 25 g, väittävät suomalaiset terveysviranomaiset, etteivät suositukset koske suomalaisia.

Kasvavat lapset tarvitsevat oikeaa, luonnollista ja ravitsevaa ruokaa kasvaakseen ja kehittyäkseen. Päiväkoti- ja kouluruoan sisällöstä huolestuneet vanhemmat pyritään tässä maassa vaientamaan. Virallinen terveyseliitti valtamedian johdolla ei halua, että ruuan sisältämästä liiallisesta sokerista ja hiilihydraatista tai lisäaineiden vaikutuksesta ja ruuan laadusta yleensäkään puhutaan.

Hanna Jäntti, 3 lapsen äiti ja terveydenhoitaja, on nähnyt niin kotona kuin työssään, mikä vaikutus ravinnolla on ihmisen terveydentilaan. Vääränlaisen ruuan
vaikutukset näkyvät erilaisina sairauksina, allergioina, suolistovaivoina, mieliala- ja käytöshäiriöinä jne. Kun ruokavaliota muutetaan, oireet helpottavat nopeasti.

Tämä kirja sisältää yli 60 Jäntin perheen herkullista, ravitsevaa ja hinnaltaan edullista reseptiä, jotka maistuvat kaikille. Raaka-aineet löytyvät helposti lähikaupasta: jauheliha, kana, kala, kasvikset, marjat ja hedelmät.